Nieuws/Binnenland
934704
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Wat-voor- weer-dan- ook- saus

Gisteren stootte hij mij even vertrouwelijk aan. U weet wel, mijn buurman hier op deze pagina, weerman Frans Schrader. “Felix, het gaat écht kouder worden. Volgende week  vorst!” Mooi, het werd tijd, want ik krijg nu zo langzaam ook wel trek in een bordje erwtensoep. Het is traditie, dus kom op maar, bestook me met jullie lekkerste winterrecepten.

Nodig:

  • 4 theel kappertjes uit een potje
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 6 stukjes jalapenapeper uit potje
  • 2 dl olijflolie
  • 1 ½ dl sushi azijn

Bereiding:

Gisteren stootte hij mij even vertrouwelijk aan. U weet wel, mijn buurman hier op deze pagina, weerman Frans Schrader. “Felix, het gaat écht kouder worden. Volgende week  vorst!” Mooi, het werd tijd, want ik krijg nu zo langzaam ook wel trek in een bordje erwtensoep. Het is traditie, dus kom op maar, bestook me met jullie lekkerste winterrecepten. Maak jij de erwtensoep heel anders dan anderen, heb je een leuk recept voor bruine bonensoep, of een prachtige familierecept voor een mooie stamppot? wilbrink@telegraaf.nl  Stuur me maar op, dan helpen we elkaar de winter door.

Maar voor nu even een saus voor alle weertypen. Hij ontstond toen ik op zoek was naar eens wat anders over de slagerskarbonade. De jonge mannen stonden onverwacht voor de deur. Pak pasta was zo gekookt, de mooie extra dikke karbonades waren al  om en om bruin en kregen nog een beetje temperatuur. En toen, fijngesneden, 4 theelepels kappertjes, 4 gedroogde tomaten op olie, 6 stukjes jalapena peper.  Daarbij 2 dl echt lekkere olijfolie (die van de Lidl bijvoorbeeld, daar zit tenminste zo’n mooie groensmaak aan) en afmaken met een 1 ½ dl sushi rijstazijn. Daar zit wat suiker in, dat wel, maar het is zo mooi zacht van smaak. Met de staafmixer even fijn draaien. Serveer naast vlees, vis, pasta, over aardappels, all weathersauce. 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten