Nieuws/Binnenland
934729
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Feestelijk Walnotengehaktbrood

Dit recept kwam ik tegen op de site Vegatopia. Meestal  een al treurige geraspte wortels op dat soort sites maar niets van dat al, een machtig mooi Notengebraad.

Nodig:

  • 175 gr gekookte bruine (zilvervlies) rijst  oftewel 90 g rauwe rijst
  • 100 gr bruine broodkruimels
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 120 gr walnoten
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • ½ tl peper
  • boter
  • tuinkers ter garnering

Bereiding:

Dit recept kwam ik tegen op de site Vegatopia. Meestal  een al treurige geraspte wortels op dat soort sites maar niets van dat al, een machtig mooi Notengebraad. Snipper de ui fijn, snij de kastanjechampignons fijn en rasp de wortels (haha, ja, toch wel wortels raspen) . Smelt een klontje boter in een pan en bak de ui glazig, samen met een uitgeperst teentje knoflook. Voeg de champignons en de wortel toe en bak alles al roerend gaar. Laat afkoelen. Hak de walnoten fijn met een groot mes. Meng alle ingrediënten in een grote kom en verdeel het mengsel daarna gelijkmatig in een ingevette cakevorm. Druk het goed aan om een compact brood te krijgen, dat je gemakkelijk in plakken kan snijden.

Bak het gebraad (mooie term voor een gehaktbrood)  op 180 graden in een voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, totdat het stevig van structuur en goudbruin van kleur is. Snij  in plakken en serveer het samen met  een whisky-roomsaus. (Uitje aanzetten, room erbij, wat whisky, inkoken, beetje zout en peper). Garneer de borden met tuinkers.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten