Nieuws/Binnenland
934742
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Supergezonde Boerenkoolsoep

Het Diabetes Fonds deed een opmerkelijke ontdekking. Via de zoektrends op Google kwamen ze er achter dat jullie straks in januari massaal op zoek gaan naar “gezonde”recepten maar dat gezond in december nauwelijks wordt opgezocht. “Jammer,”zegt Hanneke Dessing directeur van het Fonds, “want als je het bijhoudt in december hoef je later geen schade te herstellen.”

Nodig:

  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 300 gr aardappels in kleine blokjes
  • 1 laurierblad
  • 300 gr tomaat in kleine blokjes
  • 400 gr boerenkool, gesneden
  • zout en peper

 

Bereiding:

Het Diabetes Fonds deed een opmerkelijke ontdekking. Via de zoektrends op Google kwamen ze er achter dat jullie straks in januari massaal op zoek gaan naar “gezonde”recepten maar dat gezond in december nauwelijks wordt opgezocht. “Jammer,”zegt Hanneke Dessing directeur van het Fonds, “want als je het bijhoudt in december hoef je later geen schade te herstellen.”  Vanaf vandaag kan je op de site van het Diabetes Fonds diabetesfonds.nl recepten downloaden die wel feestelijk maar ook verstandig zijn.  Oh, en deze week staan er hier ook en paar en laat ik de recepten even door de voedingsdeskundigen van het fonds nakijken.   En feest vieren, wil toch niet zeggen je gezondheid in de waagschaal stellen?

Fruit de knoflook in een laagje olijfolie. Haal er uit als ze goudbruin zijn. Fruit dan de sjalot in olie en en voeg aardappel en laurierblad toe. Omscheppen tot de aardappel licht begint te kleuren. Voeg tomaat en boerenkool toe en er  de lichte bouillon op tot alles goed onderstaat. Breng aan de kook, draai laag en maak op smaak met zout en peper. Laat een half uurtje zacht koken. Serveer met geroosterd zuurdesembrood. Naar smaak die je er nog een rood pepertje in, of wat sambal.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten