Nieuws/Binnenland
934749
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Feestelijke rode wijn cake

Eerst even een oproep. Volgende week doen we weer een paar dagen recepten samen met het Diabetesfonds. Juist in deze dagen kunnen veel mensen wat hulp en advies gebruiken. Wie nu heerlijke recepten heeft maar wel eens zou willen dat de voedingsexperts van het Diabetesfonds daar naar kijken, stuur ze snel naar wilbrink@telegraaf.nl.

Nodig:

  • 140 gr boter
  • 250 gr poedersuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 theel kaneel
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 250 gr bloem
  • 1 eetl cacaopoeder
  • 1/8 l rode wijn
  • 100 gr echt goede hagelslag

Bereiding:

Eerst even een oproep. Volgende week doen we weer een paar dagen recepten samen met het Diabetesfonds. Juist in deze dagen kunnen veel mensen wat hulp en advies gebruiken. Wie nu heerlijke recepten heeft maar wel eens zou willen dat de voedingsexperts van het Diabetesfonds daar naar kijken, stuur ze snel naar wilbrink@telegraaf.nl. Dan komt je recept hier te staan, met kundige commentaar en eventueel aanbevelingen erbij.

En dan nu voordat het niet meer mag, want ze zijn streng die dames, snel een krankzinnig lekkere cake uit Duitsland. Boter, suiker en vanillesuiker en eierdooier tot schuimig roeren. Kaneel, en de hagelslag erbij doen. Meng de bloem met bakpoeder en cacao en zeef dat boven het eimengsel. Schep er door, samen met de rode wijn. Nu klop je de eiwitten nog even heel stijf en die vouw je, zoals dat zo mooi heet, in het deeg. Dat wil niets anders zeggen dan dat je dat met zachte bewegingen doet omdat je anders de lucht er weer uitslaat.

Heb je zo’n mooie tulbandring? Even invetten, klein beetje bestuiven met bloem en dan op 160 °C de oven in. De wijncake is in ongeveer 50 minuten klaar. Al voorzichtig kijken na 40 minuten, zeker wanneer je met hete lucht werkt. Als het te snel gaat met wat bakpapier bedekken. Laat rustig afkoelen en uitwasemen op een rek. Strooi er gauw nog maar wat poedersuiker over.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten