Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Boerenomelet vol jongensbravoure

Er was iets met een zeilboot en vriend Paul. Paul was heel geleerd, hij kende alle sommen en kon zeilen, hoewel we de eerste keer op Loosdrecht direct omsloegen. Maar in Groningen in de BM ging het beter. Vooral dankzij de broer van Paul, die net iets beter kon zeilen. De helmstok brak af, in een kanaal en dat vrachtschip had niets in de gaten.

Nodig:

  • 300 g gekookte aardappels in blokjes
  • 100 gekookte sperzieboontjes
  • 150 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 mini-tomaten
  • 1 eetl gesneden bieslook
  • 200 g ham gesneden
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • Zout, peper, paprikapoeder

Bereiding:

Er was iets met een zeilboot en vriend Paul. Paul was heel geleerd, hij kende alle sommen en kon zeilen, hoewel we de eerste keer op Loosdrecht direct omsloegen. Maar in Groningen in de BM ging het beter. Vooral dankzij de broer van Paul, die net iets beter kon zeilen. De helmstok brak af, in een kanaal en dat vrachtschip had niets in de gaten. Groot geluk en jongensbravoure en we hebben het dus overleeft. Eenmaal aan de kant kookte ik, ik denk voor het eerst buiten de deur.

Een boerenomelet. Maar zonder aardappels en boontjes, dat duurde toen allemaal veel te lang. Nou, probeer maar, en strooi er lekker pittige paprikapoeder over. Heerlijk. Fruit de ui en knoflook. Bak de tomaten 5 minuten mee en doe de aardappels en boontjes erbij. Bak de champignons, de bieslook erbij, de ham en dat weer door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Kluts de eieren met de melk. Verhit een scheut olie in een bakpan. Giet het eierstruif er in, laat even hoog staan, doe er de aardappel/groentemengsel door, en laat op laag vuur gaar worden. Je kan het ook op het einde onder een grill schuiven, zodat het ei bovenop opdroogt en wat kleur krijgt. Of je draait hem om, via de dekselmethode of de grote bordmethode. Bord op de pan. Klemmen, omdraaien. Pan weg, omelet vanaf het bord weer in de pan laten glijden. Ook dat is een beetje jongensbravoure.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten