Nieuws/Binnenland
934812
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Beste Burgers

Afgelopen weekeind waren mijn lief en ik op de Pure Markt, een luxe lekkere dingen markt die in het seizoen op verschillende plaatsten in Amsterdam staat. De ene zondag hier, de andere daar. En iedereen treft elkaar daar, nou ja, iedereen?

Nodig:

  • 500 gr hoh gehakt, 60 % rund, 40% varkensvlees
  • 2 bosuitjes, het wit, heel fijn gesneden
  • 2 eetl mosterd
  • 2 eetl ketchup
  • 1 eetl wijnazijn
  • 2 eetl peterselie, fijn gesneden
  • 1 theel worcestershiresaus
  •  zout en peper

 

Bereiding:

Afgelopen weekeind waren mijn lief en ik op de Pure Markt, een luxe lekkere dingen markt die in het seizoen op verschillende plaatsten in Amsterdam staat. De ene zondag hier, de andere daar. En iedereen treft elkaar daar, nou ja, iedereen? De foodies dan. Al die tijd loop ik al voorbij aan de kraam van de Berkshire Butcher. The Duke of Berkshire heet dat dier oftewel vlees van die fraaie Engelse varkens. Nou, goed, er lagen dus burgers, Best of Both Burgers, 60 % Angus rundvlees en 40 % Berkshire Pork. In de gloeiende gietijzeren pan gelegd. Alleen een laagje vet om vastkleven te voorkomen. Aan iedere kant drie minuten en dan nog drie minuten laten staan. Ik denk dat het de perfecte hamburger was. Erger nog, mijn ogen gingen open. Geen idee gehad dat een hamburger zo lekker kan zijn.

Als je geen Angus en geen Berkshire bij de hand hebt, dan ga je naar de slager en vraagt om half om half maar dan wel een beetje meer rundvlees. Versgedraaid. Dan ga je naar huis en je doet er de ketchup, azijn, peterselie, mosterd, ui en die paar druppels worcestershiresaus bij. Mengen en kneden, best stevig. Op een koud aanrechtblad hamburgers van vormen. Net niet zo dik als je zou denken. Bak in een stevig hete pan. Serveer met aardappels in de schil, en maïskolf en een sausje van crème fraîche.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten