Nieuws
934820
Nieuws

Pompoen met paddenstoelen

Aanstaande donderdag eten we… pompoen! Want met deze vrucht kunt u meer dan alleen halloweenlampions maken. Bijvoorbeeld deze lekkere gerechten…

Benodigdheden

(6 pers.)

  • 6 kleine potimarrons
  • 300 g bospaddenstoelen of cantharellen
  • 150 g zongedroogde tomaten in olie
  • 150 g blokjes gerookt spek
  • 1 handje zaden van de pompoen
  • 1 kg bonenkruid
  • 1 kg korianderzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • fleur de sel
  • piment d’Espelette

Stappenplan

1. Haal de bovenkant van de potimarrons af en haal met een lepel de zaadjes en het middelste stuk er uit.

2. Kneus de knoflooktenen, de pompoenzaadjes en het korianderzaad.

3. Laat de tomaatjes uitlekken en snij in kleine stukjes. Bewaar de olie.

4. Vet de potimarrons van binnen en buiten in met de olie van de tomaatjes.

5. Meng alle ingrediënten met de kruiden en de pompoenzaden en vul de pompoenen ermee.

6. Leg de bovenkant terug op elke potimarron en zet 40 minuten in een oven van 180 ˚C, tot het vruchtvlees zacht is. 

7. Serveer warm.

 

BEREIDING 15 minuten + 40 minuten oventijd

 

Trick or treat

Halloween wordt vooral in Ierland, Engeland, Amerika en Canada gevierd, maar ook in Nederland gaan steeds meer kinderen op 31 oktober verkleed de huizen langs. Ze dragen hierbij lantaarns en krijgen snoepjes van de bewoners. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve, Allerheiligenavond.