Nieuws/Binnenland
934838
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Pasta met venkelknollen

Zal ik het nog één keer zeggen dan? Morgen om elf uur op de Markt van 1001 Smaken, Foodcenter Amsterdam. Jij brengt vier gehaktballen, naar oud familierecept natuurlijk, mee en misschien ga jij wel naar huis met de Telegraaf Gouden Gehaktbaltrofee!

Nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 225 gr kipfilet
  • 50 gr pasta
  • 2 (rode) uien,
  • 70 gr rozijnen
  • 1 citroen,
  • 300 gram kruiden-roomkaas of WeiWit
  • 2 eetl verse peterselie
  • 50 gr geraspte belegen boerenkaas
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie.

Bereiden:

Zal ik het nog één keer zeggen dan? Morgen om elf uur op de Markt van 1001 Smaken, Foodcenter Amsterdam. Jij brengt vier gehaktballen, naar oud familierecept natuurlijk, mee en misschien ga jij wel naar huis met de Telegraaf Gouden Gehaktbaltrofee! Misschien komt jouw recept wel bij alle KNS slagers te liggen. Heb ik het al over manden vol lekkers gehad, ja die kan je ook winnen. Ik zou het doen! Tot morgen. Nu vandaag even wat stevigs. Daarbuiten gaat het goed mis. Nee, hou op, ik kreeg de eerste verzoeken voor erwtensoep alweer binnen. Maar als je daar nu mee begint, dan heb je straks toch niets meer? Dit warme recept komt van www.elzenkamp.nl, een biologische tuinderij.

Snij de uien in ringen en giet er 2 eetlepels citroensap overheen. Leg de kipfilets in een kookpan en giet de bouillon eroverheen. Zet de pan op het vuur en laat 15 minuten koken. Zet ondertussen een pan met water op voor de pasta. Kook de pasta nét gaar (ongeveer 2 minuten minder dan de instructie op de verpakking). Giet de pasta af, doe ze terug in de pan en roer er een eetlepel olijfolie doorheen. Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de stelen van de venkel af en halveer ze. Verwijder de kern en snij de rest in reepjes. Verhit de olie in een sauspan. Voeg de uien en de venkel toe en bak ze voor 5 - 7 minuten of totdat ze zacht zijn. Snij de gekookte kipfilets in stukjes. Bewaar 4 eetlepels van de bouillon en roer dit door de roomkaas heen. Meng de pasta met het venkel-ui mengsel. Voeg de kip en rozijnen toe en roer door elkaar. Voeg de roomkaas en de geraspte schil van de citroen toe aan het pastamengsel. Meng goed door elkaar. Schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 20 - 25 minuten in de oven, of totdat de schotel goudbruin is.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten