Nieuws/Vrouw

Romige zeevruchtensoep met kokos

Kent u quinoa al? Dit graan uit Zuid-Amerika zit boordevol eiwitten en vitaminen en is gluten-, cholesterol- en tarwevrij. Supergezond dus en op heel veel manieren te bereiden.

Benodigdheden

  • 4 teentjes knoflook
  • 1-2 lange rode chilipepers, naar smaak
  • 2 el vers gehakte gember
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 middelgrote rode uien, gesnipperd
  • handje verse kerriebladeren
  • 800 g santen uit blik
  • 1 l heet water
  • snuf saffraan
  • 130 g quinoa, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kg gemengde vis en zeevruchten
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 15 g koriander
  • gehakte rode chilipeper
  • vers limoensap, voor erbij

Ongeveer zes mensen kunnen met deze ingrediënten van het gerecht smullen. Maar eerst lekker koken!

Stappenplan

1. Maal de knoflook, chilipepers en gember in een vijzel tot pasta. Roer de kurkuma en garam masala erdoor. Zet apart.

2. Verhit de olie in een grote pan, voeg het mosterd- en komijnzaad toe en bak dit tot de zaadjes knappen. Voeg de uien toe en bak ze op laag tot matig vuur 5 minuten mee, tot ze glazig zijn.

3. Roer de kerriebladeren en knoflookpasta erdoor en bak ze een paar seconden mee. Voeg de santen, het water en de saffraan toe. Breng alles aan de kook en laat het afgedekt op laag vuur 20 minuten koken.

4. Voeg de quinoa toe. Laat 5 minuten mee sudderen. Voeg de zeevruchten en limoenrasp toe. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt op laag vuur nog 10-15 minuten koken.

5. Roer de koriander erdoor en serveer de soep met gehakte chilipeper en een scheutje limoensap.

BEREIDING: 60 minuten