Nieuws/Binnenland
934848
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

De lekkerste pesto, ooit

Er is een nieuw initiatief, het Kookboek van de Maand. Dit initiatief komt van de organisatoren van het Kookboek van het Jaar. Aardig, zo spreid je je activiteiten een beetje. “Polpo” heet het eerste Kookboek van de Maand.  Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië, staat er onder.

Nodig:

  • 300 gr rucola
  • 300 gr walnoten (grof gehakt, haal en kraak ze bij vrienden of koop ze bij de Turk, nooit in de super, roofprijzen daar.)
  • 150 gr geraspte belegen boerenkaas
  • 2 tenen knoflook
  • Zout peper en olijfolie

Bereiding:

Er is een nieuw initiatief, het Kookboek van de Maand. Dit initiatief komt van de organisatoren van het Kookboek van het Jaar. Aardig, zo spreid je je activiteiten een beetje. “Polpo” heet het eerste Kookboek van de Maand.  Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië, staat er onder.  De schrijver heeft een tapas-achtig restaurant in Londen.  Dat is een beetje jammer, waar proef je nou wat de bedoeling van deze hapjes is?

Dit hapje is wel heel erg lekker en echt een van mijn favorieten. Ik dacht zelfs dat ik het zelf had uitgevonden, haha, maar dat bestaat niet in de kokerij. De walnoten komen nu van de bomen. Op zijn allerlekkerst. Eigenlijk zou iedere Nederlanders een eigen walnootboom  moeten hebben. Gezonder kan bijna niet. Drie, vier walnoten per dag en iedere dag een dag jonger.  Deze is bedoeld op een crostini maar geef het bijvoorbeeld eens bij een varkenshaasje…

Draai de walnoten eerst in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.  Voeg de knoflook toe, geef weer een paar pulsen en dan de geraspte kaas. Nu een klein beetje zout, flink veel peper en dan de olijfolie erbij met draaiende machine tot het een mooie smeerbare dikte heeft.  Voeg dan als laatste de rucola toe. Die is in deze tijd van het jaar lekker sterk en peperig. Heerlijk. Draaien en niet te glad laten worden.

Wil je dit bij vlees serveren, warm dan wat bouillon op, doe een paar eetlepels van de pesto daar doorheen. Even doorwarmen, ik zit nu al te likkebaarden. Kan ook zo over de pasta.

 

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten