Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Vegetarische burrito

Op de traditionele vegetarische maandag roep ik graag nog even op voor Variatie in de Keuken. Niet vergeten hè. In totaal strijden er meer dan 50 koks voor de titel ‘VariatieChef van het Jaar 2013'. Hun opgave, koken zonder vlees of vis met minimaal 50% groente.

Nodig:

  • 4 grote wraptortilla’s
  • 1 blik rode kidneybonen 400 gr
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes 400g
  • 1 blikje maïs 150 gr
  • 75 gr gemalen belegen boerenkaas
  • 1 volle theel komijnpoeder
  • ½  theel chilipoeder
  • 1 volle theel paprikapoeder
  • handje verse koriander
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Op de traditionele vegetarische maandag roep ik graag nog even op voor Variatie in de Keuken. Niet vergeten hè. In totaal strijden er meer dan 50 koks voor de titel ‘VariatieChef van het Jaar 2013'. Hun opgave, koken zonder vlees of vis met minimaal 50% groente. Je kan de deelnemende restaurant op http://www.variatieindekeuken.nl/verkiezing/ vinden en er naartoe. Jij bepaalt mede wie er nog meer in de finale komen.  Moet je wel voor 13 oktober doen. 16 oktober is de grote finale, bij Jonny Boer zelf. Verheug me nu al.

Klaarmaken

Snipper ui en knoflook. Zachtjes fruiten. Neem je tijd. Snij intussen paprika in kleine stukjes. Doe er komijn, chilipoeder, paprikapoeder en beetje zout in. Fruit mee. Nu weet je opeens, door de heerlijke geur en je hele keuken, dat al die dure pakjes chilistrooisel die je al jaren koopt helemaal niet nodig waren.  Doe  de helft van de tomaten erbij en de uitgelekte bonen en maïs. Flink wat citroensap en de gehakte koriander mag er in. Nu leg je steeds een streep van de vulling op een tortillawrap, rol op leg in een ingevette ovenschaal. De rest van de tomaat er over, bestrooi met kaas en nu nog 20 minuten in een hete,  180 graden C, oven. Guacamole erbij? Tuurlijk!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten