Nieuws/Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Chinese en ook nog Bewuste Vis

Dit is een Chinees gerecht, hoewel er wel kerrie in wordt gebruikt, wat in China ongewoon is. Het komt dan ook uit Singapore.

Benodigdheden:

  • 450 gr witvisfilet
  • 1 eiwit
  • 1 eetl maïzena
  • 2 eetl witte wijn
  • Zout en peper
  • 1 grote ui in reepjes
  • 1 eetl milde kerriepoeder
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 klein blikje mandarijntjes
  • 20 gr cashewnoten
  • 1 eetl maïzena gemengd met het sap van 1 citroen

Dit is een Chinees gerecht, hoewel er wel kerrie in wordt gebruikt, wat in China ongewoon is. Het komt dan ook uit Singapore. Ik heb het opgezocht in verband met de Bewuste Vis week. Ik kreeg een boze lezer achter me aan. Gerard Haasnoot. Hij zegt: “In de visserijschool te Katwijk aan Zee hebben wij bij de herstart van de school in 1999 grote nadruk gelegd op duurzaam vissen. Scheer niet alle vissers over één kam.” Ik zou niet durven, ik roep juist op om duurzame vis te kopen. En het liefst van Nederlandse vissers.

Klaarmaken

Snij de witvisfilet in stukjes van ongeveer 5 centimeter. Meng eiwit met maïzena en voeg wijn, zout en peper toe. Laat de vis hierin kwartiertje staan en bak die dan in een wok met hete olie. Lekker knapperig laten worden. Hoeft niet allemaal tegelijk, steeds een paar stukjes. Ga door tot de vis is gebakken en laat op keukenpapier uitlekken. Neem nu een pan met een klein beetje olie en roerbak daarin de ui, kerriepoeder erbij, dan ananas- en mandarijnsap erbij en aan de kook brengen. Meng maïzena met citroensap, beetje van het hete sap erbij, oplossen en dan allemaal bij de saus gieten. Roer tot die dik wordt. Doe er nu de ananas en mandarijn bij. Wat cashewnoten nog en giet de saus over vis. Zo blijf je vis eten!!!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten