Nieuws
934908
Nieuws

Recept van ANNA DECOCK van dinsdag 10 september 2013

Provençaalse maaltijdsoep met basilicum

Een makkelijke boterham of snelle magnetronmaaltijd af en toe is prima. Maar juist als u alleen aan tafel zit, worden uw smaakpupillen niet afgeleid en kunt u met de ogen dicht van deze recepten genieten. Zo ook van de overheerlijke provencaalse maaltijdsoep met basilicum.

Hoofdgerecht voor vier personen

U heeft voor dit recept de volgende producten nodig:

Voor de pistou:

STAPPENPLAN:

U bent ongeveer 40 minuten bezig met het voorbereiden van deze maaltijd. Hiervoor moet u de volgende stappen doorlopen:

1. Snij alle groenten behalve de tomaat in blokjes.

2. Stoof de groenten in olijfolie. Kruid met peper en zout en overgiet met water.

3. Voeg de pasta toe. Laat de soep een kwartiertje koken.

4. Maak intussen de pistou: dompel de tomaat even in de kokende soep en ontvel ze. Snij ze klein.

5. Pel en snipper de knoflook. Mix de tomaat koud met de knoflook, het basilicum en een scheutje olijfolie.

6. Neem de soep van het vuur, roer de pistou erdoor en serveer onmiddellijk.

RECEPTEN ANNA DECOCK  FOTOGRAFIE DOMINIC VAN HEUPEN

Alle recepten komen uit Lekker koken voor jezelf (Standaard Uitgeverij, ISBN 978 90  02 23988 5).

Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 9,95.