Nieuws
934923
Nieuws

Recept van Wereldse gerechten van vrijdag 23 augustus 2013

Patatas bravas met chorizo en aioli

Heimwee naar uw vakantiebestemming of juist zin in wat culinaire voorpret? Zet zo’n heerlijk werelds gerecht op tafel!

Ingredienten:

(voor 2 personen)

  • 500 g nieuwe aardappeltjes of krieltjes
  • olijfolie
  • blikje tomaten à 400 g
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1-2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1-2 tl fijne kristalsuiker
  • 150 ml aioli 
  • 150 g chorizoworst
  • handjevol bladpeterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper

 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
  2. Doe de aardappeltjes in een grote braadslede. Gebruikt u nieuwe aardappeltjes (dus geen krieltjes), halveer ze dan of snij ze in vieren. Bestrooi met zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie. Rooster 20 minuten in de hete oven.
  3. Doe de tomaten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg azijn, paprikapoeder en suiker naar smaak toe, plus een beetje olie en zout en peper. Laat de tomaten 15 minuten pruttelen onder af en toe roeren.
  4. Snij de chorizo in stukjes en hou ze zolang apart.
  5. Roer de tomatensaus en check de aardappeltjes; schep ze even om. Voeg de chorizo toe aan de saus voor de laatste 5 minuten.
  6. De aardappeltjes zijn klaar als ze van buiten krokant en goudbruin en van binnen zacht zijn; controleer dat met de punt van een mes. Neem ze uit de oven en doe ze over in een schaal.
  7. Neem de wat ingekookte tomatensaus van het vuur en voeg zo nodig nog zout en peper toe. Schenk de saus over de aardappeltjes, schep daarop de aioli en scheur de blaadjes peterselie erover.

BEREIDING 25 minuten

Lekker, snel en eenvoudig

Alle recepten komen uit Fast, fresh & easy (Veltman Uitgevers, ISBN 978 90  483 0801 9). Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 19,99.

RECEPTEN LORRAINE PASCALE  FOTOGRAFIE MYLES NEW