Nieuws/Vrouw

Recept van Zomerzotheid van woensdag 31 juli 2013

Aziatische vispakketjes met zeeduivel, maïskolfjes en kokosmelk

Van gazpacho vooraf tot ijslolly’s toe, met deze zomerse recepten tovert u elke maaltijd om tot een feestje! Zo ook met de Aziatische vispakketjes met zeeduivel, maïskolfjes en kokosmelk!

Maaltijd voor vier personen

Voordat je aan de slag gaat met dit heerlijke gerecht moet je nog wel even boodschappen doen. Zorg ervoor dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:

Voor de pakketjes:

  • 600 g zeeduivel
  • 200 gr sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
  • 200 g kleine maïskolfjes, in de lengte gehalveerd

Voor de marinade:

  • 1 tl Thaise groene currypasta
  • 4 el kokosmelk
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 lente-ui, in ringetjes
  • 4 blaadjes djeroek poeroet (diepvries, in toko)
  • 1 limoen, rasp
  • 2 el vissaus

Voor de garnering:

  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • pandan- of basmatirijst, gekookt

En koken maar!

Je bent slechts 30 minuten kwijt aan het klaarmaken van deze zalige maaltijd. Hierna moet je dit lekkere hapje een uur in de koelkast laten staan. Voor gegarandeerd succes doorloop je de volgende stappen:

1. Snij de zeeduivel in vier stukken.

2. Meng voor de marinade alle ingrediënten. Leg de vis erin en zet minstens 1 uur in de koelkast.

3. Neem vier flinke stukken aluminiumfolie en vouw er bakjes van. Leg in elk bakje een stuk vis. Verdeel de marinade, de maïskolfjes en de sugarsnaps over de vis.

4. Vouw de pakketjes dicht en stoom de vis in 10 minuten langzaam gaar op de barbecue. Leg de pakketjes niet in het hete midden, maar zo dicht mogelijk langs de rand van het rooster.

5. Open de pakketjes en bestrooi met verse koriander. Serveer met basmati- of pandanrijst.

Voor het hele gezin

Alle recepten komen uit Aan de keukentafel; (Carrera Culinair, ISBN 978 90 488 1730 6). Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 29,90.

 

RECEPTEN SANDRA YSBRANDY FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA