Nieuws/Vrouw

Recept van<br /><strong>Van het land</strong>van maandag 15 juli 2013

Tomatentaart met ui en ricotta

Wat is er nu leuker – en lekkerder – dan koken met groenten uit eigen tuin? Maar ook als u geen moestuin heeft, zijn deze zonnige gerechten meer dan de moeite waard.

Ingredienten:

(Voor 6 personen)

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • handje paneermeel
  • 2 grote uien, in ringen
  • olijfolie
  • 2 grote vleestomaten, in plakken
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 gehakte ansjovisfilets in olijfolie
  • versgemalen peper
  • verse basilicum

 

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Bedek een ingevette lage ovenschaal met het bladerdeeg en strooi wat paneermeel over de bodem.

3. Bak de uienringen in een scheutje olijfolie en leg ze op het bladerdeeg. Leg er dan de plakken tomaat op.

4. Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, ansjovis en versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over de taart en plaats in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 30-45 minuten. Versier met blaadjes verse basilicum en serveer.

BEREIDINGSTIJD  20 minuten + 45 minuten in de oven

 

Uit de tuin, op het bord

Alle recepten komen uit Het Groentenparadijs (Kosmos Uitgevers, ISBN 978 9021553122). Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 19,95.

RECEPTEN MANJA VISSER FOTOGRAFIE MARCEL VAN DRIEL