Nieuws
934958
Nieuws

Recept van Smullen V AN SCHOL van vrijdag 5 juli 2013

Gebakken schol met zoete witlof

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer.

Ingrediënten:

  • 4 schollen
  • 7 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 600 g witlof, in partjes
  • 1 el honing
  • 2 el tijmblaadjes

 

1. Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

2. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de spekreepjes knapperig. Voeg de witlof toe en bak in 6 minuten knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 minuut.

3. Verhit in twee ruime vis- of koekenpannen de resterende olijfolie. Bak de schol 4 minuten, keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 minuten gaar. Serveer de schol met de zoete witlof. Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.

BEREIDINGSTIJD 20 minuten

 

Vis voor beginners

Trek gekregen? In het boekje Schol is smullen van Het Nederlands Visbureau vindt u nog veel meer lekkere recepten met schol.

Haal het boekje bij de viswinkel of bekijk het op www.visrecepten.nl