Nieuws/Vrouw

Recept van Allerhande van woensdag 1 mei 2013

Pittige pompoensoep

Komende dinsdag zitten we natuurlijk de hele dag voor de tv om maar niks van de inhuldiging van onze nieuwe vorst te missen. Uiteraard mét koninklijke hapjes!

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 1 flespompoen
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, in parten
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • staafmixer

1. Halveer de flespompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snij met een scherp mes de schil eraf. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

2. Snij ’t steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees fijn.

3. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten.

4. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

5. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Giet de soep in 4 kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer. Lekker met meergranen stokbrood.

BEREIDINGSTIJD 30 minuten

 

ALLERHANDE LEKKERS

Alle recepten zijn afkomstig van Albert Heijn. Nog meer lekkere recepten vindt u in de nieuwste Allerhande, die nu in de winkel ligt. Kijk voor meer oranjerecepten op www.ah.nl/allerhande