Nieuws
935038
Nieuws

Recept van Guus' feestmenu van woensdag 27 maart 2013

Bloemkoolsoep met coquilles, gedroogde ham en bieslookolie

Thuis in een kringetje rond de verjaardagstaart? Ja, kan gezellig zijn. Maar Guus gaat liever met z’n vrienden en familie naar zijn favoriete bistro: St. Sjaak in Tilburg. Hoef je tenminste ook niet af te wassen.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • scheutje cognac
  • peper en zout
  • 1 ui
  • groentefond of bouillonblokje
  • 8 verse coquilles
  • 2 plakjes gedroogde ham
  • 5 stengels bieslook
  • olijfolie

 

1. Snij de bloemkool in grove stukken van ±  4x4 cm. Smoor ze lekker aan met wat zout en peper. Het mag best een beetje kleuren, zo komt er meer smaak vrij.

2. Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg wat groentefond toe en laat het lekker pruttelen totdat de bloemkool gaar is.

3. Pureer de bloemkooltot een zachte, zalverige soep. Voeg eventueel wat zout en peper toe.

4. Mix voor de bieslookolie de bieslook, olijfolie, peper en zout met een staafmixer totdat er een knalgroene olie ontstaat.

5. Leg de plakjes ham op bakpapier in de oven (160 ˚C) tot ze knapperig zijn. Snij ze in stukjes.

6. Bak de coquilles ± 60 seconden aan iedere kant mooi goudbruin.

7. Schep de soep in een soepbord en leg hierop twee coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met wat stukjes gedroogde ham.

BEREIDINGSTIJD 30 minuten + 10 minuten in de oven

 

MET DANK AAN ST. SJAAK; WILLEM-JAN GOOSEN, HEMA, VAN LOON GALLERIES VUGHT, JORIS VAN SPAENDONCK EN KEES SALENTIJN

Meer recepten vind je op www.etenengenieten.nl