Nieuws
935048
Nieuws

Recept uit Het nieuw Afrikaans kookboek van donderdag 21 maart 2013

Salata aswad – Soedanese aubergine-pindasalade

Lekker met knapperig brood.

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines
  • zeezout
  • 8 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el citroensap
  • 2 el pindakaas
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode peper
  • 1 kleine ui
  • 2 el geroosterde pinda’s
  • 2 takjes munt

 

Haal de boven- en de onderkant van de aubergines en snij ze in de lengte in plakken van ± ½ cm. Bestrooi aan beide kanten met zeezout en laat 15 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel ze af en dep droog.

Verhit een grillpan of zware koekenpan op het fornuis. Bestrijk de plakken aubergine rondom met de helft van de olie en gril ze in 2-3 minuten per kant zacht. Zet apart.

Pers de knoflook en klop met de bruine suiker, komijn, ½ tl zeezout en de rest van de olie in een kleine kom door het citroensap. Roer er de pindakaas door en net genoeg water voor een dunne dressing.

Snij de paprika in dunne reepjes en hak de peper en ui fijn. Meng dit met 3 el dressing en schenk het over de plakken aubergine.

Hak de geroosterde pinda’s en de munt grof. Leg de diverse ingrediënten voor de salade op elkaar op een bord en bestrooi met de pinda’s en munt. Geef de resterende dressing er in een apart kommetje bij.

Lekker met knapperig brood.

BEREIDING 45 minuten

 

CULINAIR GENIETEN

Alle recepten komen uit Literair Kookboek (Uitgeverij THOTH, ISBN 978 906 868 605 0). Te koop via VROUW.nl/boeken à € 24,95

Meer recepten vind je op www.etenengenieten.nl