Nieuws/Vrouw

Recept uit Literair Kookboek van vrijdag 15 maart 2013

Gestoomde Oesters van Nam Kee

Oesters met zwarte bonen, in een half uurtje op tafel!

Ingrediënten:

  • 10 grote oesters
  • 20 g gedroogde gezouten zwarte bonen (uit de toko)
  • 10 g knoflook
  • stukje geschilde gemberwortel
  • klein stukje rode peper
  • lichtesojasaus
  • slaolie
  • bosuitje, gesnipperd

Open de oesters (met een oestermes) en leg ze op een bord.

Hak de zwarte bonen, knoflook, gemberwortel en de rode peper fijn. Doe in een pannetje met een flinke scheut sojasaus. Schenk er wat slaolie overheen tot het mengsel is ondergedompeld en kook 15 minuten op een zacht vuurtje.

Schep een eetlepel hiervan op elke oester. Zet een bord op een omgekeerd schoteltje in een met kokend water gevulde wok (tot net onder de bordrand). Doe het deksel op de wok en stoom de oesters ongeveer 7 minuten.

Besprenkel de oesters met wat gesnipperde bosui en schenk er een scheutje kokende slaolie overheen.

 

Dit recept komt uit Literair Kookboek (Uitgeverij THOTH, ISBN 978 906 868 605 0). Te koop via VROUW.nl/boeken à € 24,95

Meer recepten vind je op www.etenengenieten.nl