Nieuws/Binnenland
935099
Binnenland

Zilvervliesrijst met boontjes

Het is de bereidingswijze die het ‘m doet in dit recept. Vegetarisch, zoals altijd op maandag.

Ingrediënten:

4 ½ dl zilvervliesrijst

2 eetl olijfolie

1 grote sjalot, gesnipperd

20 sperzieboontjes, in stukjes gebroken

1 volle eetl oregano, vers gehakt

1 eetl bieslook, versgehakt

1 volle theel verse tijm, blaadjes

1 ½ theel groene pepers, vers gehakt (zonder zaden als je het niet te heet wilt)

1 volle theel komijnpoeder

½ theel zout

1 eetl citroensap

Bereidingswijze:

Het is de bereidingswijze die het ‘m doet in dit recept. Vegetarisch, zoals altijd op maandag. Hoe groot is eigenlijk de behoefte aan glutenvrije recepten? Af en toe krijg ik dringende verzoeken maar ik kan slecht inschatten voor hoeveel mensen dat is. In ieder geval zouden we een aantal basisrecepten hier kunnen bespreken. Roep het maar, ik hoor het wel.

De de rijst in een kom, doe er water over en laat een uur weken. Die gaat op voor echte rijst, niet al die voorgestoomde rijst. Verhit de olie, bak de sjalot lichtbruin, en voeg sperzieboontjes en alle kruiden en de peper toe. Flink roeren. Nu voeg je de rijst toe, het zout en het citroensap. Zorg dat het geheel één vingerkootje diep onder water staat. Breng aan de kook en laat heel laag 35 minuten koken, laag, lager! Nog even laten uitdampen. Lekker met gebakken kaas.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl