Nieuws/Binnenland
935117
Binnenland

Echte ratatouille van de grote meester zelf

190 recepten van Alain Ducasse, Fontaine uitgevers, niet aarzelen, gewoon doen. Elkaar geven vóór de feestdagen en niet er na want dit is een schatkamer vol prachtige juwelen. Het boek straalt rust uit, alsof een echt goeie chef alle tijd voor je heeft.

Nodig:

2 uien

2 aubergines

2 gele paprika’s

1 groene paprika

2 rode paprika’s

4 courgettes

3 tenen knoflook

6 flinke trostomaten

1 bos basiclicum

Olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:

190 recepten van Alain Ducasse, Fontaine uitgevers, niet aarzelen, gewoon doen. Elkaar geven vóór de feestdagen en niet er na want dit is een schatkamer vol prachtige juwelen. Het boek straalt rust uit, alsof een echt goeie chef alle tijd voor je heeft. Een zo’n klassiek tip, die je gewoon even moet weten, als je ratatouille maakt, dan doe je dat stapsgewijs en iedere stap steeds weer met een schone pan. Zo blijven de groentes allemaal in hun eigen kleur.

Maak de groentes schoon. Uien mooi fijn. Aubergines in strepen schillen en in blokjes snijden. Ook de courgettes in strepen schillen en het zaadgedeelte weg halen, de rest in blokjes snijden. Haal de paprika leeg en snij in blokjes. Knoflook hakken. Kerf de tomaten, dompel ze in heet en dan in koud water en haal de velletjes er af. Lepel kern en pitten er uit.

Zo, en nu die ene lekkere grote koekenpan opzetten, wat olie er in, de ui aanzetten, de paprika erbij en een paar blaadjes basilicum. Mengen smoren, minstens 5 minuten. Doe in een grote schaal. Veeg de pan schoon, olie er in, basilicum en aubergine. Tien minuten nu. Doe de aubergine bij de paprika, schoonvegen die pan. Hetzelfde verhaal met de courgette, 5 minuten, courgette bij de andere groentes, pan schoon en de tomaten, hoog vuur, acht minuten en flink basilicum erbij. Tomaten bij de andere groentes, zout, peper, zachtjes een keer omscheppen. Wow, dat is lekker, dat is echte ratatouille.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl