Nieuws/Binnenland
935121
Binnenland

Vissoep met groene kool en knolselderij

Ik mag van haar niet vertellen dat ze een beetje last van hoge bloeddruk heeft, of laat ik het zo zeggen, dan mag ik haar naam er niet bijzetten. Maar wat leuk, deze lezeres wil dus voortaan minder zout in haar eten.

Nodig:

500 gr kabeljauw (Diepvries. Andere witvis mag ook, maar let op, hè, goeie labels)

1 kleine groene kool

½ knolselderij

400 gram aardappelen

1 zoete witte ui

½ bosje bladselderij

1 theelepel karweizaadjes

½ theelepel rozemarijnnaaldjes

citroenpeper

sap van ½ citroen

1 pakje sojaroom cuisine (gewone kookroom kan ook maar sojaroom is iets zoeter)

2 liter water

als je van hartig houdt 2 visbouillontabletten

Bereidingswijze:

Ik mag van haar niet vertellen dat ze een beetje last van hoge bloeddruk heeft, of laat ik het zo zeggen, dan mag ik haar naam er niet bijzetten. Maar wat leuk, deze lezeres wil dus voortaan minder zout in haar eten. Dus begon ze experimenteren. En als het dan heel goed is gelukt dan wil ze dat graag delen. Volg haar goede voorbeeld gerust. Heb je lekkere recepten gemaakt, iets wat bijzonder goed is gelukt, schrijf ze uit, dan krijg je een plekje hier bij ons. Bedankt, B.

Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in blokjes. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en pluk de rest in grove stukken. Snipper de ui en snij de bladselderij fijn. Breek of snij de kabeljauw in stukken. Breng alle ingrediënten, behalve de room, aan de kook en laat 1 ½ uur zacht trekken. Neem de pan van het vuur en voeg de room toe. Als de soep te dik is doe er dan nog wat water bij. Dien op met bruin stokbrood. Deze soep is, zonder de bouillonblokjes, heel geschikt voor een natriumarm dieet en smaakt dan bijna zoetig.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl