Nieuws/Binnenland

Alleen voor vegetariërs

Dit is een basisrijst voor de oprechte vegetariër. Het maakt het allemaal wat spannender. Je hebt er van die ouderwetse, niet voorgekookte zilvervliesrijst bij nodig.

Nodig:

4 ½ dl zilvervliesrijst

2 eetl olijfolie

1 grote sjalot, gesnipperd

20 sperziebonen, in stukjes van 2 centimeter

1 volle theel oregano

1 eetl bieslook, vers gehakt

1 theel tijm

3 theel verse groene pepers, gehakt

1 theel komijnpoeder

1 eetl citroensap

Zout

Bereidingswijze:

Dit is een basisrijst voor de oprechte vegetariër. Het maakt het allemaal wat spannender. Je hebt er van die ouderwetse, niet voorgekookte zilvervliesrijst bij nodig. Omdat die weekt en lang kookt is die uiteindelijk heerlijk zacht. Want geloof me ik heb een bloedhekel aan die ‘gezonde’ rijst die als een soort kauwgom in je mond blijft hangen. Doe een liter water bij de rijst en laat 1 uur weken. Verhit wat olie en voeg de sjalot toe, laat gaan tot ze een beetje bruin wordt. Nu de sperzieboontjes, oregano, bieslook, tijm, peper en komijn erbij. Dit is je smaak. Geweldig die manier van de smaak van je gerecht klaar maken en dan toevoegen aan het hoofdgerecht. Voeg nu de rijst met het water toe. Laat 35 minuten koken. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten staan. Wat je er ook bij serveert, het is nu al spannend. Ik zie een ovenschaal met doorgesneden witloof, beetje olie er onder en over, wat grof zeezout, die een half uur in een over op 180 oC heeft gestaan en waar na afloop een beetje mooie olijfolie voor de smaak overheen is gedruppeld. Ja, dat wordt weer een feest, maar alleen voor vegetariërs, hoor.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl