Nieuws/Binnenland

Canapés met rucola

De komende drie dagen recepten uit een prachtig nieuw boek. “Groenten uit een Italiaanse tuin”. Uitg. Carrera Culinair. 432 pagina’s E37,50. Dat lijkt veel maar zoveel kost een heel erg goed kookboek nu eenmaal. Dat groenten je leven kunnen redden, het zal inmiddels wel duidelijk zijn

Nodig:

4 sneetjes zuurdesembrood of ander oud brood, 2 eetl melk, 4 ansjovisfilets, 4 plakken mozzarella, 1 bosje rucola, olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper

Bereidingswijze:

De komende drie dagen recepten uit een prachtig nieuw boek. “Groenten uit een Italiaanse tuin”. Uitg. Carrera Culinair. 432 pagina’s E37,50. Dat lijkt veel maar zoveel kost een heel erg goed kookboek nu eenmaal. Dat groenten je leven kunnen redden, het zal inmiddels wel duidelijk zijn. Dat we er veel te weinig van eten, dat snap ik ook wel. Hoe maak je groentes iedere keer weer lekker klaar? Dit zijn de Italiaanse schatkamers. Doe er je voordeel mee. Moet het moeilijk, welnee, kijk maar, dit is er een voor de prachtige dagen die we tegemoet gaan. Witte wijn koud? Ook heerlijk bij een witbiertje. Gewoon als heerlijk hapje om te serveren. En plant nu eens die rucola zelf in je tuin. Laat verwilderen. Moet je eens proeven hoe krankzinnig lekker het dan smaakt. Oven op 180 graden C. Bakplaat inkwasten met wat olie. Leg sneetjes brood op de ingevette bakplaat. Besprenkel met melk en beetje olijfolie. Tien minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Leg een ansjovis filet op elk van de sneetjes en plakjes kaas er over. Nog even terugzetten in de oven. Meng rucola in een kom met olie, azijn, zout en peper. Serveer de canapés met een toef rucola er bovenop.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl