Nieuws/Binnenland

Visverrassing

Ik zeg het nu maar vast, aanstaande zaterdag moet je naar Den Oever. Met de koters naar de kotters, zeg maar. Eén van de gezelligste, leukste, meest informatieve markten van het zomerseizoen.

Nodig:

kabeljauwfilets van ongeveer 80 gr ieder

1 thee mierikswortel

2 eetl gembersiroop

3 eetl ketjap

3 eetl zonnebloemolie

400 gr wokgroente

1 bosje koriander, fijn gehakt

250 gr eiermie

Bereidingswijze:

Ik zeg het nu maar vast, aanstaande zaterdag moet je naar Den Oever. Met de koters naar de kotters, zeg maar. Eén van de gezelligste, leukste, meest informatieve markten van het zomerseizoen. Vanaf 10 uur staan de vissers voor u klaar om te vertellen over hun beroep. Op de WR 10 zie je alles over mosselvangst, op de WR 181 alles over garnalenvangst. En proeven, zo uit de ketel! En dan het onvolprezen Visbakteam Den Oever, zo van veiling door de olie, je bord op. Doen! En om er in te komen: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng mierikswortel, de olie, de gembersiroop en de ketjap en smeer hier de kabeljauwfilet mee in. Leg de filet in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Een kwartier in het midden van die lekker warme oven. Wok de groenten en breng op smaak met een scheutje Thaise vissaus en wat zout en peper. De mie koken, flink wat koriander er overheen. Wat rasp van de limoen, ik denk wel dat we er zijn. Dat wordt lekker. Gaan hoor, zaterdag!

Meer recepten op www.etenengenieten.nl