Nieuws/Binnenland
935192
Binnenland

Vroege herfstkip

Zaterdag aanstaande staat er een interview met Karin Luiten op onze pagina Eten & Genieten in deze krant. Over haar nieuwe boek “Handboek Oven”.

Nodig:

4 kippenbouten (minstens 1 ster, liefst bio, maakt echt uit bij kip)

1 venkelknol

150 gr zwarte olijven

8 gedroogde tomaten

1 rode peper

4 tenen knoflook

3 takjes verse tijm

1 tak rozemarijn

125 ml sherry

125 ml olijfolie

Sap van een halve citroen

Zout en peper

Bereidingswijze:

Zaterdag aanstaande staat er een interview met Karin Luiten op onze pagina Eten & Genieten in deze krant. Over haar nieuwe boek “Handboek Oven”. Ik zat er nog even in te bladeren en stuitte toen op dit recept, dat Karin weer kreeg van de vormgeefster van het boek, Freddy Vermeulen. En Karin zet het er nog eerlijk bij ook. Het begint een beetje herfstig te voelen buiten, vandaar dit prachtige pre-herfst recept. Volgens de schrijfster moet je het minstens 12 uur marineren, dan zal het ook echt lekkerder zijn, maar de ervaring leert dat 6 uur (als er alcohol bij zit) meestal al genoeg is.

Gemakkelijker dan dit kan het eigenlijk niet. Snij tomaten en venkel in reepjes. Knoflook en pepers klein en fijn. Ris tijm en rozemarijn van de takjes. Leg in een flinke ovenschaal, of braadslee. Stukken kip er op en klopt nu olijfolie, sherry, citroensap en zout door elkaar, giet over de kip, husselen en afgedekt laten staan. Na zes uur nog een hand zwarte olijven erbij en op 175 graden de oven in. Een uur. Vers zuurdesembrood erbij. Of zo. Glas wijn. Herfst is zo slecht nog niet.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl