Nieuws/Binnenland
935205
Binnenland

Eierkaastaartje

Weet je dat simpel eigenlijk altijd al zo overweldigend lekker is.

Ingrediënten:

4 tomaten

150 gr jonge boerenkaas in plakken

4 eieren

1 bekertje zure room

2 theel mosterd

1 eetl fijngesneden bieslook

4 ansjovisfilets

1 theel kappertjes

zout en peper

Bereidingswijze:

Weet je dat simpel eigenlijk altijd al zo overweldigend lekker is. Neem dit recept nou eens. Jonge boerenkaas. Een paar tomaten, wat eieren en ansjovis. Wat stelt dat nu eigenlijk helemaal voor? En toch, met een beetje zorg, een beetje geduld, en vooral mooie ingrediënten wordt het een daverend feest. En zit iedereen aan tafel te glimmen. Smaaktechnisch is het helemaal umami, die smaak die buiten bitter, zout, zuur en zoet valt, die moeilijk is te omschrijven maar die een warm geluksgevoel geeft. En wie wil dat nou niet?

Aan de gang, snij de tomaten in plakjes. Lekker dik. Giet een plonsje olijfolie in een ovenschaal. Leg daar de tomaten in, beetje zout, beetje peper en land de plakken kaas er over. Klop de eieren los, schenk die over de kaas. Beetje peper nu. Roer nu de zure room met mosterd en heel veel bieslook. Beetje zout, beetje peper, beetje chili. Dit sausje mag weer over het ei. Nu mag het geheel in de oven die al op 220°C staat. Net geen half uur. De ansjovisjes in dunne reepjes snijden en samen met de kappertjes over de eierkaastaart leggen als die uit de oven komt. Hier geef je natuurlijk liederlijk lekkere gebakken aardappels bij en een knetterende witlofsalade.