Nieuws/Binnenland
935209
Binnenland

Kip in de tajin

Nu hoop ik dus maar dat jullie het Marokkaanse kruidenmengsel van gisteren al hebben gemaakt. De ras el hanout.

Ingrediënten:

Nodig:

6 drumsticks

1 eetlepel ras el hanout

1 rode ui

1 fijngehakt teentje knoflook

3 bosuitjes in ringetjes

1 blikje kikkererwten (400g)

handje rozijnen

koriander

Bereidingswijze:

Nu hoop ik dus maar dat jullie het Marokkaanse kruidenmengsel van gisteren al hebben gemaakt. De ras el hanout. Mocht je het mengsel direct willen gebruiken, dan hierbij een simpel recept van een tajine met kip en kikkererwten (en natuurlijk ras el hanout), voor twee personen, van Gees IJdens, dezelfde van het recept van de ras el hanout. „Wrijf de kip in met ras el hanout en zout, even laten intrekken. Fruit in een scheutje olijfolie kort de ui en knoflook. Braad de kip kort mee. Voeg de bosuitje en 1 dl. water toe en laat een half uurtje sudderen (deksel op de tajine) De kikkererwten en rozijnen toevoegen en nog ca. 10 minuten laten sudderen. Voor het opdienen bestrooien met fijngehakte koriander. Lekker met een groene salade en vers boerenbrood.”

Meer recepten op www.etenengenieten.nl