Nieuws/Binnenland
935222
Binnenland

Feestelijke kastanjetaart

Nog één receptje dan van Sascha van Lint, de kersverse Masterchef 2011. Maken hoor.

Ingrediënten:

Nodig:

Voor de crème:

120 gram in stukjes gehakte pure chocolade, 175 ml slagroom, 175 gram gezoete kastanjepuree, 2 eetlepels walnotenlikeur of donkere rum, een snuf zout, 1 theelepel limoensap, 1 theelepel zeer fijngehakte stemgember

Voor de taart: (voor een taartvorm van 25 cm doorsnede)

300 gram kastanjemeel, 2 eetlepels suiker, snuf zout, 300 ml water, 75 ml extra vergine olijfolie + 1 eetlepel, 100 gram blanke rozijnen 20 minuten in 50% citroensap en 50% heet water geweekt en daarna uitgeknepen, 100 geroosterde pijnboompitten de blaadjes van 1 takje verse rozemarijn, grof gemalen zeezout of seasalt flakes

Bereidingswijze:

Nog één receptje dan van Sascha van Lint, de kersverse Masterchef 2011. Maken hoor. Leuk toch, zo’n feestje op maandag? Daar gaan we. Sascha: „Kastanjes horen bij de herfst en de winter. Verhit de slagroom (tot net niet koken), haal de pan van het vuur en smelt hierin de chocolade terwijl je zachtjes roert. Laat afkoelen en goed koud worden in de koeling. Klop het chocolade-slagroommengsel lobbig en spatel er voorzichtig de kastanjepuree, gember, zout, limoensap en likeur door. Verdeel het mengsel over glaasjes en zet ze in de koeling tot gebruik.

Meng kastanjemeel, zout, suiker, water en olijfolie tot een glad beslag. Roer de rozijnen en likeur erdoorheen en stort het beslag in een ingevette bakvorm. Strooi pijnboompitten en rozemarijn over het beslag en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Bak de taart in een half uur in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar tot er barsten in de bovenkant verschijnen. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en strooi er wat grof gemalen zeezout of flakes over.

Schenk vlak voor het serveren een laagje ongeklopte room op de kastanjecrème en serveer er een puntje lauwwarme taart bij.”

Meer recepten op www.etenengenieten.nl