Nieuws/Binnenland
935224
Binnenland

De vier K’s: Koriander, Kardemom, Kaneel, Kruidnagel

Ze moffelde heel snel een flink stuk lam weg, want dat had ze te laat in de oven gestopt.

Ingrediënten:

Nodig:

1 flinke theelepel gemalen kardemom

1 flinke theelepel gemalen koriander

1 flinke theelepel gemalen kaneel

½ theelepel gemalen kruidnagel

3 eetlepels olijfolie

1 lamsfilet van ca. 400 gram

Bereidingswijze:

Ze moffelde heel snel een flink stuk lam weg, want dat had ze te laat in de oven gestopt. Maar het stukje dat wij van de jury te proeven kregen, was hemels! En dat was het moment waarop Sascha de Lint zich losmaakte van de laatste kandidaten voor de prachtige titel Masterchef Nederland! Gisteravond zagen we het op tv, vandaag al staat ze hier bij ons, met dat gerecht dat alles anders maakte. Zij noemde het de vier K’s, wij deden er een K bij, die van Kwaliteit. Hier dus, speciaal voor ons, Sascha’s Masterchefrecept:

Maak een papje van olie en de specerijen en wrijf er de lamsfilet mee in. Laat minimaal een uur rusten. Verhit een grilpan en bak de filet enkele minuten per kant tot rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat tien minuten rusten en bestrooi met vers gemalen zwarte peper en zout alvorens het vlees met een vlijmscherp vleesmes in dunne tranches te snijden.

Serveer de lamsfilet met knoflookjus (kook hiervoor vleesfond en een scheut rode wijn in met een halve bol knoflook, pureer en zeef en breng op smaak met peper en zout) en compote van sjalot, rabarber en balsamico waar je op het laatst in vieren gesneden kleine tomaatjes en fijngesneden platte peterselie doorheen roert.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl