Nieuws/Binnenland

Witlof met spekjes

Kreeg vorige week een witlofteler aan de lijn de vertelde dat de branche druk bezig is de witlof weer op de kaart te brengen.

Ingrediënten:

Nodig:

125 gr spekblokjes

50 gr donkere rozijnen

½ theel tijm

4 grote struiken witlof

200 ml appelsap

2 beschuiten, verkruimeld

25 gr boter in stukjes

Bereidingswijze:

Kreeg vorige week een witlofteler aan de lijn de vertelde dat de branche druk bezig is de witlof weer op de kaart te brengen. Met meer uitgesproken smaken en andere gerechten, kortom, het zal zo lang niet meer duren of we krijgen ook een witlofprimeur. Ook dit recept mag je avontuurlijk noemen. Komt uit het kookboek van C1000.

Verwarm oven voor op 170 graden. Hak spekblokjes en rozijnen iets fijner. Meng spekjes, rozijnen, tijmblaadjes en peper. Snij de struikjes in de lengte door en leg met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Schenk er het appelsap over. Nu strooi je de spekjes en rozijnen er over en dan beschuitkruim en klontjes boter. 40 minuten in de oven. Het vocht kook je weer in tot jus. Ik denk kalfsworstjes erbij.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl