Nieuws/Binnenland
935248
Binnenland

Appeltaart

Prachtige dag vandaag, toch? Natuurlijk, ik heb iets met de 22ste. Haha, in ieder geval is het taart eten bij mij vandaag.

Ingrediënten:

Nodig:

1 pak taartmix

1 kilo appels

1 handvol rozijnen

1 glas port

30 gr gedroogde abrikozen

Rasp van een halve citroen

2 eetl suiker

2 theel kaneel

Bereidingswijze:

Prachtige dag vandaag, toch? Natuurlijk, ik heb iets met de 22ste. Haha, in ieder geval is het taart eten bij mij vandaag. Hoho, als je uitgenodigd bent. Appeltaart omdat de appels nu het allerlekkerst zijn. Het deeg maak je gewoon volgens de aanwijzingen op het pak. Maar wel met roomboter, hoor. Dan bekleed je daar dus een taartvorm mee en gaan we aan de vulling werken.

Appels schillen. Rozijnen en een glas port twee minuten in de magnetron. (Ben ik meestal niet voor, het beste is natuurlijk een dag van te voren lekker laten trekken. De gedroogde abrikozen zijn het liefst die kleine uit de reformzaak. Waarom? Voor de heerlijke smaak en om het vocht dat uit de appels vrijkomt op te vangen. Dus geen beschuitkruimels en andere gekkigheid, gedroogde abrikozen. Citroen, dat doe ik ook, wat suiker erdoor, de kaneel, mengen en storten. Flink aandrukken, eventueel met wat deeg dat over is de bovenkant versieren en fluks op170 graden, drie kwartier in de oven.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl