Nieuws/Binnenland
935278
Binnenland

Vegetarische lasagne

Maak als eerste de bechamelsaus. Maak de asperges schoon, snijdt de aspergetips af en de rest van de asperge in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Nodig:

12 lasagnebladen

1 bosje groene asperges

1 teentje knoflook

400 gram doperwten (diepvries)

2 bosjes lente-ui

1 grote bol buffelmozzarella

100 gram belegen boerenkaas

olijfolie

boter

1 liter bechamelsaus

Bereidingswijze:

Maak als eerste de bechamelsaus. Maak de asperges schoon, snijdt de aspergetips af en de rest van de asperge in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de plakjes asperges en de ui/knoflook beiden in aparte pannen. Bak in wat olie en een klontje boter en bestrooi de groenten na afloop met een beetje zout. Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven. Meng de bevroren doperwten door de gebakken groentes. Rasp de kaas en snijdt de mozzarella in plakken. Kook de lasagne bladen ongeveer 2-3 minuten voor in kokend water. Vet de ovenschaal in en bedek deze met een laag lasagnebladen. Bedek de lasagnebladen met een laagje bechamelsaus, groenten en plakjes mozzarella, bestrooi daarna met de boerenkaas. Herhaal dit nog twee keer en eindig natuurlijk met de bechamelsaus en de kazen. Bak de lasagne 20-30 minuten in de oven op 200 graden.

Tsja, zo wil ik ook wel vegetariër zijn. Voor de bechamelsaus moet je even in je eigen kookboeken kijken. Heel simpel hoor.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl