Nieuws/Binnenland
935283
Binnenland

Heerlijke klutseieren

Stuur me je heerlijkste zomerrecept, naar wilbrink@telegraaf.nl. Dan ga ik München nog even in. Weisswurst, ja, jullie kennen me al te goed. Inderdaad, ik ga een weisswurst halen.

Nodig:

8 eieren (voor 4 personen)

2 flinke preien

150 gr schouderham

2 sjalotjes

1 eetl bakboter

4 teentjes knoflook

3 grote uien

200 gram tomatenpuree

100 ml room

500 gr doperwten, diepvries, even gekookt en lauwwarm bewaren?

2 eetl verse gesnipperde basilicum

zwarte peper, zeezout

Bereidingswijze:

Snij de twee flinke preien in ringen van een halve cm. Je snijdt ook de schouderham in blokjes van ca. 1 cm. en doe dat alles in een ruime schaal, en hutsel het lekker door elkaar. Maak de uien schoon en snipper deze, doe daarbij de knoflook gesnipperd. Bak de uien en de knoflook tot deze glazig worden in de boter of olie, daarna de tomatenpuree erbij, even aanlengen met scheutje water, en dan de room erbij, dan krijg je een mooie gladde saus. Warm houden.

De eieren los kloppen, daar de prei en hamsalade bij en dat alles door elkaar klutsen. Bak twee prachtige omeletten die je met wat zout en peper op smaak brengt. Halve omelet op ieder bord, doperwten erbij en de tomatensaus er over. Opdienen met de gesnipperde verse basilicum. En dit recept komt van Eddie die weer uit Bergen op Zoom woont. Nog een paar dagen. Stuur me je heerlijkste zomerrecept, naar wilbrink@telegraaf.nl. Dan ga ik München nog even in. Weisswurst, ja, jullie kennen me al te goed. Inderdaad, ik ga een weisswurst halen.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl