Nieuws/Binnenland

Zomerse gestoofde lamsbout

Toen ik dit recept las, liep het water me direct in de mond.

Ingrediënten:

1 kilo lamsbout

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, gekneusd

1 wortel in blokjes

1 stengel bleekselderij, in ? stukjes?

2 laurierblaadjes

300 ml droge witte wijn

125 ml kippenbouillon

20 jeneverbessen

1 theel fijngehakte rozemarijn

1 eetl balsamicoazijn?

Bereidingswijze:

Toen ik dit recept las, liep het water me direct in de mond. Vorig jaar heb ik het ook gemaakt en geloof me, dit is een feest. Het klinkt najaarsachtig, maar is het juist niet. Het originele recept, nou ja, wat is origineel gebruikt 300 ml droge witte wijn, doe jezelf een plezier en maak daar 150 ml droge witte wijn van en 150 ml witte vermout. Zo, nu is het opeens beestachtig lekker voor een heel warme dag. Doe olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak er de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aan tot de ui gaat kleuren.

Nu de laurierblaadjes, wijn (vermout en witte wijn), bouillon, jeneverbessen, rozemarijn en de hele lamsbout er in. Breng aan de kook, dan deksel er op en smoren, sudderen voor 2½ uur. Het vlees moet van het bot vallen. Haal het vlees uit het vocht, zeef het vocht en doe er de balsamicoazijn bij. Nu hard terugkoken tot een dikke saus. Beetje zout, beetje peper, het vlees is nu mooi op temperatuur, met een mooie salade ernaast, meer zomers kan het haast niet!

Meer recepten op www.etenengenieten.nl