Nieuws/Binnenland

Kalfsgoulash

Ja Sandor, ik weet het, echte goulash is wat anders.

Ingrediënten:

750 gr kalfslappen (schouder) in blokjes

2 rode uien gesnipperd

2 tenen knoflook

1 eetl pikant paprikapoeder

½ theel karwijzaad

4 tomaten uit blik

1 takje marjoraan

125 gr champignons in tweeën

1 groene paprika, in stukjes

1 rode paprika, in stukjes

1 eetl tomatenpuree

Bereidingswijze:

Ja Sandor, ik weet het, echte goulash is wat anders. Telkens als ik hier een goulashrecept geef, schrijft Sandor me, want hij is Hongaar van geboorte en dan krijg ik een lesje echte Hongaarse goulash. Ik kan er ook niets aan doen dat wij een stoof met paprika goulash zijn gaan noemen. Deze is erg lekker door het kalfsvlees er in.

Verwarm de oven voor op 160° C. Braad het vlees even aan en aan alle kanten net bruin. Doe het vlees in een grote vuurvaste schaal, denk aan 2½ a 3 liter inhoud. Bak de uien en de knoflook aan, doe er paprikapoeder bij en het karwijzaad. Vijf minuten laten gaan. Dan de tomaten erbij. Nu de majoraan, champignons, paprika, tomatenpuree en 125 ml water. De schaal afdekken en 1¾ uur in de oven zetten. En nu pas op smaak brengen met zout en flink peper. Serveren met pasta, of gekookte aardappels en een lepel zure room.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl