Nieuws/Binnenland
935354
Binnenland

Aspergetaart

We blijven nog heel even bij dat geweldige boek „Groenterecepten van Italiaanse osteria’s”.

Ingrediënten:

Voor aspergejam:

1 kilo witte asperges

500 gr suiker

100 gr geschaafde amandelen

Voor de vulling:

3 eieren gesplitst

100 gr suiker

100 gr mascarpone

100 gr ricotta

boterdeeg voor een taart

Bereidingswijze:

We blijven nog heel even bij dat geweldige boek „Groenterecepten van Italiaanse osteria’s”. En daar halen we deze aspergetaart uit. Ja, een zoete bereiding en geloof me, dat is lekker, nee, dat is heerlijk. Luister eens, ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwelijke bevolking heeft me jarenlang geterroriseerd met worteltaart, om maar iets echt vies te noemen.

Deze smaken, amandel en asperge zijn minnaar en minnares. Maak asperges, lelijke dus, hiervoor koop je geen AA, schoon en snij in stukjes en kook gaar. Even laten uitlekken en schep ze dan in een pan waar de suiker met water in zit. Genoeg dat het kan pruttelen. Half uur, de asperges gaan uit elkaar vallen. Voeg aan het einde de amandelen toe. Je hebt nu een aspergejam. Klop nu de eiwitten stijf. Roer de dooiers en de suiker door de mascarpone en ricotta en spatel er dan de eiwitten door.

Weten jullie wat boterdeeg is? Ja, dat weten jullie, precies hetzelfde deeg dat je voor appeltaart maakt. Dat moet je ook nog even maken. Echt dat staat op iedere beetje site. Heus voor die worteltaart doen jullie dat ook. Nu ook even doorzetten. Bekleed een taartvorm met het boterdeeg. Spatel aspergejam en eiermengsel door elkaar. Vul nu de taartvorm, en de oven in. Op 180 ° C. Minstens 40 minuten. Geloof me, je bent nu echt eindelijk het succes van het feestje.