Nieuws/Binnenland
935355
Binnenland

Beurre Blanc

Er is niets aan te doen, asperges natuurlijk. Gisteren een recept dat zo maar in mijn keuken ontstond, nu een meer traditionele.

Ingrediënten:

1 sjalot, zeer fijn gesneden

2 eel witte wijnazijn

5 eetl droge witte wijn

100 gr ongezouten boter in kleine blokjes, koud

1 volle eetl crème fraîche

zout en peper

Bereidingswijze:

Er is niets aan te doen, asperges natuurlijk. Gisteren een recept dat zo maar in mijn keuken ontstond, nu een meer traditionele. Ik dacht, we doen er gewoon een beurre blanc bij. Dus een blanke botersaus. Hoe maak je die ook alweer? Ja, voor jullie dus, even opzoeken. Had ik dat maar niet gedaan, nu heb ik vijf versies gevonden.

Maar goed, ik zou het zo doen: Om te beginnen heb je die asperges natuurlijk geschild en van het kontje ontdaan gruwelijk lekker gekookt. Klaar. En dan ga je een sjalotje heel erg fijn snijden. En nog even hakken ook, zo fijn dat je je huisgenoten roept om het te laten zien, dat je zo fijn kan snijden. Zet de sjalot op met de witte wijn en de witte wijnazijn. Laat inkoken tot je nog maar twee eetlepels over hebt. Roer de crème fraîche door het wijnazijnmengel. Laat op temperatuur komen, niet heter dan 63 °C. Klop er nu met kleine stukjes de boter door. Gewoon, garde in de ene hand, stukje boter erbij, klopperdeklop.

En zo krijg je een mooie saus, die je graag bij de asperges serveert. Beetje zout, nog, beetje peper, nog. Perfect!