Nieuws/Binnenland

Kaasfondue

Vandaag worden de kazen gekeurd. De mooie Nederlandse boerenkazen.

Ingrediënten:

300 g Boeren belegen kaas, geraspt

300 g Leidse belegen kaas , geraspt

500 ml Australische Chardonnay

1 tl chilivlokken

1/2 tl jalapenopeper

1 flinke scheut Madeira

Bereidingswijze:

Vandaag worden de kazen gekeurd. De mooie Nederlandse boerenkazen. Die kazen waar wij zo trots op zijn dat we kilometers omfietsen om een stukje echte Nederlandse boerenkaas te kopen in plaats van de slappe aftreksel uit de supermarkt. Echt Nederlandse kaas, waar onze ambassades zo trots op zijn dat ze op ieder diner als nagerecht prijken. Of niet soms? Nee, dus, onze ambassadeur in Parijs bijvoorbeeld, die is trots omdat hij een Italiaanse kok in dienst heeft (of had, is al een paar jaar geleden). Maar Nederlandse boerenkaas, nee, hij wist niet hoe hij daar nu aan zou moeten komen.

Vanavond weten we wie dit keer weer de lekkerste kaas heeft gemaakt. Kom op, vrienden, boerenkaas dus, hè!

En oh, ja, dit is dus niet moeilijk, maar doe het snel en heet. Wijn en kaas samen in een pan met dikke bodem, vuur zo hoog als het maar kan en roeren, roeren, roeren. Breng op smaak met Jalapeno en wat chilivlokken en een scheutje Madeira my dear. En geef er eens lekker roggebrood bij.