Nieuws/Binnenland
935384
Binnenland

Romantische biefstuk

Zat deze week laat nog naar Gordon Ramsay te kijken en hij schold er weer vrolijk op los

Ingrediënten:

2 biefstukken van 120 gr het stuk

150 gr champignons

150 ml witte wijn

150 ml paddenstoelenbouillon van blokje

100 ml room

2 eetl peterselie, fijn

1 teen knoflook, gehakt

zout en peper

Bereidingswijze:

Zat deze week laat nog naar Gordon Ramsay te kijken en hij schold er weer vrolijk op los. Slachtoffer was ditmaal een chef die nog biefstuk met een sausje op het menu had staan. Zo 1976!! En ik kreeg me toch een trek in een biefstukje met champignonsaus. Van die lekkere dikke saus, waarvan je denkt dat die alleen uit een zakje kan komen, ja ik ken jullie wel. Biefstuk zonder zakje dus. Voor twee personen, omdat het zo romantisch is. Moet ik nog wat zeggen over die biefstukken, iets over een slager bijvoorbeeld? Nee, hè, dat weten jullie nu toch wel. Beetje zout en peper op de biefstuk. Laat de boter uitbruisen (ja, er is nu weer boter die niet spat, kijk maar in het vak), biefstuk er in en om en om mooi bruin laten worden. Folie er om heen en lekker warm wegleggen naast een pit of in de oven die op 50 °C. staat. Snij de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn en de peterselie. Bak de champignons in het vet van de biefstuk. Doe er de knoflook bij en later de peterselie.!

Blus af met de witte wijn. Giet er de bouillon bij en de slagroom. Vuur hoog en laat inkoken. Peper! Lekker! Snij de biefstukken in mooie plakjes. Het vleessap wat daarbij nog vrij is gekomen, gaat natuurlijk ook in de saus. Kaarsen aan, plaatje op, en een zoen vóór het eten. Kan niet mooier, toch.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl