Nieuws/Binnenland
935405
Binnenland

Rijstring met komkommers

Geweldig en simpel. Op een of andere manier begin ik steeds meer lol te krijgen in het zoeken naar vegetarische recepten.

Ingrediënten:

3 stevige komkommers

3 eetl boter

250 ml melk

175 gr geraspte boerenkaas

2 volle eetl bloem

300 gr rijst

1 grote gesnipperde ui

1 theel gedroogde basilicum

2 theel kummelzaad, even ka? pot maken in de vijzel?

3 tomaten zonder vel en pit in ? blokjes?

5 eetl fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Geweldig en simpel. Op een of andere manier begin ik steeds meer lol te krijgen in het zoeken naar vegetarische recepten. En hoewel ik een enorme vleesliefhebber ben, goed vlees bedoel ik, eet ik nu regelmatig vegetarisch, om het mooiere vlees te kunnen betalen. Wat mij betreft, full steam ahead met die vleesloze maandag. Ik geloof dat ik daar vandaag op de huishoudbeurs ook nog wat over mag zeggen.

Komkommers schillen en die prut er uit halen. In stevige stukken snijden. Boter in de pan, komkommer hierin 5 minuten smoren. Dan melk erbij, laat nog 3 minuten koken. Meng bloem en oude kaas door elkaar en voeg die toe aan de komkommer in de melk. Goed roeren. Zout erbij, vooral peper erbij. Inmiddels heb je rijst gekookt en afgegoten. En in een ander pannetje heb je de ui gefruit met de basilicum en de kummel. Doe hier de rijst bij, schep om en om, dan de stukjes tomaat en heel veel fijn gesneden peterselie. Maak een rijstring op ieder bord, en giet de kaaskomkommersaus in het midden. Tot vanmiddag dames, op de huishoudbeurs.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl