Nieuws/Binnenland
935409
Binnenland

Tuinbonensoep als voorjaarsgevoel

Het is lastig in deze tijd om recepten te maken met spullen die er in overvloed, dus goedkoop, zijn omdat er bijna nog niets echt vers is.

Ingrediënten:

500 gr diepvries tuinbonen

100 gr diepvries doperwten

3 sjalotjes

100 gr bacon, klein gesneden

1 l kippenbouillon, heet

200 gr veldsla

1 eidooier

4 eetl slagroom

½ theel bonenkruid

zout, peper en boter

Bereidingswijze:

Het is lastig in deze tijd om recepten te maken met spullen die er in overvloed, dus goedkoop, zijn omdat er bijna nog niets echt vers is. De laatste weken had ik een enorme trek in tuinbonen. Ik heb alle potjes bij mijn super geprobeerd en ben uiteindelijk erg blij met die uit de diepvries. Over diepvriesgroente ben ik de laatste tijd wel een beetje anders gaan denken. Soms helemaal nog niet zo’n gek idee. Het enige vraagstuk waar ik nog mee zit is de energie natuurlijk, het kost een flinke duit om ze zo lang koud te houden.

Hoe dan ook, tuinbonensoep. Als lentebode. Kook de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af en laat uitlekken. Bak de bacon uit in wat boter. Schep de bacon uit de boter en fruit daar de ui in. Kook in een beetje van de bouillon de doperwten gaar. Doe de veldsla bij de uien, nog even hoog op en laat slinken.

Nu gaan we de soep in elkaar zetten. Uien en veldsla mogen bij de doperwten. Staafmixer er in. Als je een gladde puree hebt, mag dit mengsel bij de hete bouillon. Een beetje bonenkruid erbij, wat zout en peper naar smaak. De tuinbonen mogen erbij. Door verwarmen en de pan van het vuur halen. De eierdooier loskloppen met de room en door de warme soep roeren. Op warme borden serveren, met kruimels van de zeer fijngehakte bacon er over. Hier eet je mooie stukken zuurdesembrood bij. En zet een klein kommetje met een groene pittige olijfolie bij ieder bord. Gaan we morgen weer met de seizoenen mee.