935414
Binnenland

Pepermakreel

Zo, de kou is er uit. Tenminste, bij mij staat de balkondeur weer open. In de potten op het balkon zie ik stipjes van de krokussen en ja, als eerste altijd dat ontwapende groen van de bieslook. Ik heb er al een paar stengels van geplukt. Juist als ze zo jong is heeft bieslook een waanzinnig lekkere smaak. Het is vrijdag, dus we nemen een visje en het liefst een gerookte makreelfilet. Daar doe je niemand schade mee, is nog goed voor je ook.

Ingrediënten:

2 uien, gesnipperd

1 teen knoflook, fijn gesneden

2 chilipepers, zonder pit, zonder lijst, ragfijn gesneden

6 tomaten, ontveld, in blokjes

2 theel suiker

400 gr gerookte makreelfilet

5 augurken

1 eetl bladselderij, ragfijn gesneden

Bereidingswijze:

Maak uien en knoflook schoon en fijn snipperen. Twee Spaanse pepers van lijst en zaad ontdoen. Even in een beetje olie aanzetten. Tomaatblokjes erbij, een kopje water en de suiker. Laat maar lekker 15 minuten zacht staan. Maak de makreel schoon, leg de stukken in de saus. Nu de augurken, heel fijn gesneden erbij en het ragfijne bladselderij. Heel even laten staan nog. Breek een prachtige brood in Boergondische hompen, trek een fles wijn open, en geniet, het is al bijna geen winter meer.