Nieuws/Binnenland

Ouderwetse kip uit de oven

Karin Luiten maakte vorig jaar het boekje De Heimweekeuken. Erg leuk lezen en erg leuke recepten.

Ingrediënten:

Nodig:

1 hele biologische kip

100 gr. roomboter

Handje platte peterselie

1 grote biocitroen

1 flinke teen knoflook

Zout en peper

Bereidingswijze:

Karin Luiten maakte vorig jaar het boekje De Heimweekeuken. Erg leuk lezen en erg leuke recepten. Sommige recepten zoals dit van de hele kip uit de oven lijkt misschien wel heel eenvoudig, maar als het dat is, waarom zetten wij dan niet eens wat vaker een echte hele kip op tafel? Mooi om te oefenen op de kalkoen later deze maand. Verwarm oven voor op 190 ºC. Rasp de schil van een biocitroen (want je wil niet weten wat er allemaal op een niet-biocitroen zit). Hak knoflookteen en peterselie fijn en prak door de boter samen met de citroenschil en wat zout en veel peper. Maak een stuk van het vel van kip (mooi hè, zo’n stevige biokip) los en duw er een klont boter onder. Snij bij de dijen een stuk los en alweer flink boter onder die huid drukken. De citroen in vieren in de buik van de kip. Kip in een ingevette braadslee en dan hoop ik dat je de kip hebt gewogen. 22 minuten per 500 gram en als start altijd 15 minuten. Wil je een heel mooi knapperig velletje, dan de laatste 10 minuten de oven op 220 draaien.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl