935431
Binnenland

Gestoofde bietjes

Hier hoef je beslist niet vegetarisch voor te zijn. Bietjes, dat is zo lekker eten.

Ingrediënten:

Nodig:

2 sjalotten in ringen

500 gr gekookte bietjes

5 eetl sinaasappelsap

125 ml crème fraîche

2 eetl geroosterde hazelnoten

Olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:

Hier hoef je beslist niet vegetarisch voor te zijn. Bietjes, dat is zo lekker eten. We laten het liggen omdat je handen er een beetje vies van worden? Of dat je niet goed kan zien hoe je ze precies moet schillen? Maak ze nou, wees trots op jezelf en op de voeding die zomaar uit onze eigen bodem komt. En als je nou toch geld uitgeeft, dan kan je toch maar beter zorgen dat dat bij een Nederlandse kweker terecht komt.

Laat de sjalotten glazig worden in wat olie. Pel de bietjes en snij in kwarten en voeg de bietjes toe aan de sjalotten. Giet er het sinaasappelsap over de bietjes en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Schep de bietjes in een schaal. Betrooi met zout en peper. Doe er de crème fraîche over en als laatste de net geroosterde hazelnoten. Als je dan nog wat quinoa kookt, verrassend lekker, die kleine witte bolletjes, en die serveer je met blokjes geitenkaas en flink wat geknipte peterselie, dan heb je hier een prachtige volwaardige maaltijd aan.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl