935466
Binnenland

Kalkoenragout

Al heel lang niet meer op het menu gehad, kalkoen. Zou het uit de mode zijn?

Ingrediënten:

Nodig:

500 gr kalkoenfilet

2 eetl citroensap

2 eetl sinaasappelsap

1 eetl mosterd

2 eetl ketchup

1 kruidenbouillonblokje

1 dl room

2 theel maïzena

Bereidingswijze:

Al heel lang niet meer op het menu gehad, kalkoen. Zou het uit de mode zijn? Kalkoen had heel lang de naam veel netter te worden gefokt dan kip, maar helaas, kalkoenboeren kijken ook niet op een kalkoentje meer op de groeivloer. Maar als je een klein beetje rondkijkt dan vind je dat mooie stukje kalkoenfilet heus wel. Net even die bite extra, en in smaak een fractie vleziger. Snij de filet in blokjes. Maak een marinade van het citroensap, sinaasappelsap, mosterd en ketchup. Schep het vlees door de marinade en laat zo een uur marineren. Haal de kalkoen uit de marinade en dep zoveel mogelijk droog. In boter mooi bruin bakken. De marinade erbij, nog iets water tot het vlees voor de helft onder staat. Bouillonblokje erbij en half uurtje zachtjes laten stoven. Nu de room erdoor, zout en peper en helemaal op het einde even binden met twee theelepels maïzena. Heerlijk bij rijst. En omdat de zon schijnt, doe je er een heel fijn gesneden rode pepertje door. En een drupje citroensap extra.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl