Nieuws/Binnenland
935470
Binnenland

Supersoep Harira

Om de ramadan te overleven, eten veel Marokkanen ’s nachts Harira. En hoewel de lange vastentijd eindelijk weer voorbij is voor ze, kan het geen kwaad als wij ook weten hoe je die lekkere en vooral voedzame soep maakt.

Ingrediënten:

Nodig:

1 kilo verse pomodoritomaten, ontveld

100 gr runderpoulet

50 gr linzen

100 gr bloem

1 ui, gesnipperd

2 eetl selderij, fijngehakt

1 klein blikje tomatenpuree

½ theel zout

½ theel peper

½ theel gemberpoeder

½ theel kaneel

½ theel kurkuma

40 gr vermicelli

200 gr kikkererwten uit blik (gespoeld)

sap van 1 citroen

flink peterselie en koriander, fijn gehakt

Bereidingswijze:

Om de ramadan te overleven, eten veel Marokkanen ’s nachts Harira. En hoewel de lange vastentijd eindelijk weer voorbij is voor ze, kan het geen kwaad als wij ook weten hoe je die lekkere en vooral voedzame soep maakt. Misstaat niet naast de erwtensoep. Pureer de tomaten, doe ze met een liter water in een soeppan samen met het runderpoulet, de linzen, ui, tomatenpuree, verse kruiden en specerijen. Laat heel zachtjes anderhalf uur doorkoken. Meng de bloem met wat water en bind daarmee al roerend de soep. Voeg de laatste 5 minuten vermicelli en kikkererwten toe. Op smaak brengen met scheutje citroensap en versgehakte peterselie en koriander. Serveer met het pitabrood dat we hier gisteren hadden staan.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl