Nieuws/Binnenland

Bagels van Lies

Ik zat al te denken, wat heb ik dan met dat blad ‘Elisabeth’s Magazine’ waar ik zaterdag ook over schreef.

Nodig:

685 gr bloem

6 gr gistkorrels

225 gr roggemeel

40 gr honing

15 gr zout

560 gram (let op: grammen water!)

Voor het pocheren:

laagje van 10 cm water in een ruime pan

1 eetl zout

1 eetl baksoda

1 eetl honing

Bereidingswijze:

Ik zat al te denken, wat heb ik dan met dat blad ‘Elisabeth’s Magazine’ waar ik zaterdag ook over schreef. Ik heb een schoonzus die Elisabeth heet, bedacht ik me en toen, doink, doink... mijn dochter heet Lies en waar zou die naam nou vandaan komen? Ze hangt ergens in Australië uit. En schijnt voor cowboy’s te koken. Ik zal haar dit blad maar snel opsturen, dan kan ze zelf ook bagels maken.

Maak van de eerste ingrediënten een deeg, laat één uur rijzen. Druk terug en vouw drie keer dubbel en zet weg in een ingevette kom. Een nacht in de ijskast. Druk het deeg dat ook in de ijskast is gerezen, weer plat en vorm er zo’n 15, 16 bagels van. Met gat in het midden. Laat weer een uur warm rijzen. Warm de oven voor op 200° C. Breng het water aan de kook met zout, baksoda en honing. Laag zetten en leg er de bagels in, ze moeten 1 minuut pocheren en dan de oven in, zo’n 20 minuten, mooi bruin.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl